sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Reissaamista ja keikkaa.

Huhhuh olipa viikonloppu. Perjantaina keikkailtiin Pessin kanssa Oulussa. Tapahtumapaikkana oli Toppilan kulttuurisiilo. Se oli hieman erikoinen keikkapaikka, mutta varmasti tähän astisista paikoista yksi mieleen jäävin. Vettä satoi kaatamalla. Siilon katosta valui vettä läpi, ja ämpäreitä oli ympäriinsä. Siiloahan ei ole kunnostettu vielä, joten eihän siellä mitään lämmitystäkään ole - mahtoi olla pakkasen puolella. Keikka piti vetää toppatakki päällä ja hanskat kädessä. Tuntui, että äänikin jäi kurkkuun kylmyyden vuoksi. Meillä oli silti todella hauskaa ja yleisön osallistumisesta päätellen heilläkin oli!

Toppatakki ei kuulu yleensä keikka-asusteisiin...
Oulun keikan jälkeen käperryimme Jukan kanssa sohvan pohjalle nauttimaan kuumaa glögiä. Olimme niin kylmissämme. Seuraavana aamuna olisi lähtö Hyvinkäälle, mutta palelemisen ja väsymyksen vuoksi päätimme lähes välittömästi mennä lämpimän peiton alle nukkumaan. Jännitin kuitenkin niin paljon seuraavan päivän keikkaa, että en saanut juurikaan nukutuksi.

Nousin aamulla kahdeksan aikaan pakkaamaan ja meikkaamaan. Herätin Jukan yhdeksältä, ja kympin aikaan lähdettiin hakemaan Pessiä. Sittenhän meidän matka kohti Hyvinkäätä alkoi.

Matka kesti yhteensä n. 7,5h, mutta pysähdyttiin tunnin verran. Tapahtumapaikalla huomasin kauhukseni, että kaikilla esiintyjillä on yhteinen backstage - se on aina inhottavaa. Omaa rauhaa ei saa. Näin ollen jouduin vaihtamaan keikkavaatteetkin vessassa, siis yleisen wc-tilan pienessä vessakopissa. Kiva. Sitä ennen käytiin kuitenkin kiinalaisessa ravintolassa syömässä, sillä bäkkärin sämpylät ei reissaajan masua täytä.

Rela ilmoitti olevansa myöhässä, järjestäjä taasen pyysi meitä aloittamaan etuajassa. O-ou. Aloitimme lähes sovittuun aikaan, ehkä paria minuuttia aiemmin. Relaa ei näkynyt. Onneksi hän vierailisi vasta viimeisissä biiseissä...

Tämä oli ensimmäinen kertani isolla lavalla yksin. Ihan yksin ilman tuplaajaa. Se oli jännittävää ja samalla todella pelottavaa. Taisin silti pärjätä ihan hyvin. Kyllähän Pessi piti showta DJ-pöydän takana, mutta yleensä mukana on myös ollut erikseen tuplaaja tai laulaja. Nyt me hoidettiin kaikki Pessin kanssa kaksin. Varsinainen tehokaksikko!

Setti lähestyi loppuaan, eikä Relaa näkynyt. Jännitystä oli ilmassa. Edettiin silti sovitusti setissä eteenpäin - toki pieniä viivästyksiä pyrittiin tekemään. Viimeinen biisi, ennen Relan vierailua, oli päättymässä, kun näin hänen viimein ilmestyvän saliin! Huh. Ajoitus oli kohdillaan... Vedettiin yhdessä kolme biisiä ja lavalla ainakin oli huikea meininki. Myös yleisö nautti showsta ja säesti taputtaen viimeisiä kappaleita. Suosion osoitusten takia vedettiin hieman extempore-vetona vielä Viiden Tähden Kusipää. Järjestäjäkin kiitteli kovasti, mutta harmitteli vähäistä yleisöä. Pienenä vinkkinä järjestäjille; tapahtumia kannattaa mainostaa muuallakin kuin facebookissa, esim. julisteet ovat edelleen kova juttu.

Kaikki hyvin tänään! Rela, Sana & DJ P1.
Hyvinkään keikka siispä saatettiin kunnialla päätökseen. Keikan jälkeen kirjoitin parit nimmarit ja vaihdettiin fiiliksiä Relan kanssa. Sen jälkeen olikin aika suunnistaa vanhempieni luokse Espooseen. Vettä satoi kaatamalla, ja näkyvyys oli huono. Eksyimmekin pariin otteeseen matkalla. Lopulta päästiin perille, syötiin iltapalaa ja juteltiin vanhempieni kanssa. Menin pitkäkseni ja nukahdin lähes välittömästi. Olin aivan poikki.

Aamulla heräsin ennen yhdeksää. Jukka olikin jo syömässä aamiaista vanhempieni kanssa. Pessi taaseen kuorsasi viereisessä huoneessa vielä. Kymmenen jälkeen päästiin lähtemään Oulua kohti. Matka oli pitkä ja väsyttävä. Tuli taas mussutettua jos jonkinlaista herkkua matkalla, jotta pysyi hereillä. Huomenna sitten taas nestedieetin pariin heh...

Kuuden jälkeen olin kotona, ruokin kissat ja avasin tietokoneen. Nyt ajattelin irtautua tietokoneelta suihkun puolelle, ja sitten sänkyyn katsomaan tv:tä. Matkustaminen on yllättävän rankkaa.

Sana @ Hyvinkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!