tiistai 2. lokakuuta 2012

Kunnallisvaalit 2012

Olen ehdolla Oulun kunnallisvaaleissa numerolla 96. Olin miettinyt pitkään mukaan lähtemistä, mutta en tiennyt miten tulisi menetellä. Tänä vuonna kävikin tuuri ja minua pyydettiin mukaan, Vihreiden listoille.

Heidän puolestaan, jotka eivät itse saa ääntään kuuluviin.

Tärkeitä teemoja mielestäni ovat mm. nuorten syrjäytymisen ehkäisy, lasten hyvinvointi ja eläinten oikeudet. Oman selkäsairauteni myötä pitkäaikaissairaan arki on tullut tutuksi, ja haluankin toimillani parantaa myös sairaiden ja vammaisten asemaa.
Ei pelkästään keskitytä valittamaan asioista, vaan pyritään myös vaikuttamaan niihin! Suora puhe, suuri suu ja vahvat mielipiteet. 
Ennakkoäänestys kotimaassa 17.-23.10. 2012. Virallinen äänestyspäivä on sunnuntaina 28.10.2012. Jos et itse ole äänioikeutettu, kerro vanhemmillesi, sukulaisillesi, kavereillesi ja vaikka naapureillesi minusta! Nyt on ehdottoman tärkeää saada paljon näkyvyyttä ja sitäkin enemmän ääniä! Pistetään vähän säpinää päättäjien joukkoon! Juuri sinä voit vaikuttaa. Uskon, että Oulu tarvitsee minua. 

Tässä pari tekstiäni, koskien teemojani:

Ei anneta yhdenkään nuoren enää pudota kelkasta, vaan pyritään panostamaan laaja-alaisesti syrjäytymisen ehkäisyyn ja nuorten hyvinvointiin. Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle arviolta n. 1,2 miljoonaa. Nuorta ei voi mitata rahassa, eikä yksikään euro ole hukkaan heitetty, kunhan nuori saa taas otteen elämästä. Nämä varat tulisi silti sijoittaa ehkäiseviin toimenpiteisiin!

Voimme kaikki yksilöinä pyrkiä vaikuttamaan syrjäytymisen ehkäisyyn; pyritään vastuullisina aikuisina tunnistamaan ja kohtaamaan vaikeitakin asioita, ja käsittelemään niitä nuoren kanssa. Luodaan nuorelle turvallinen ympäristö. Opiskelijoina ja koululaisina ei jätetä ketään yksin, eikä kiusata muita millään tavalla. Ihmisinä arvostetaan toinen toistamme, eikä tuomita ketään lähtökohtien, perhesuhteiden tai minkään muunkaan takia. Olemme jokainen tärkeä osa yhteiskuntaa. Olemme kuin palapeli - jokainen osa on erilainen. Annetaan kaikkien olla oma itsensä, ketään tuomitsematta.

Lähden itse vaikka kädestä pitäen harrastamaan nuoren kanssa, tai vaikkapa mukaan koulun pääsykokeisiin, jos sillä saan taas nuoren innostumaan harrastuksista tai opiskelusta. Kaikki yhden puolesta, yhdessä voimme vaikuttaa asioihin! Kannustetaan toisiamme ja nostetaan heikoimmat takaisin ylös.

Eläinsuojeluun pitäisi panostaa ja lisätä eläinsuojeluvalvojia. Poliisin ja eläinlääkärin tulisi puuttua eläinsuojeluilmoituksiin yhä lievemmin perustein, ja tarkastaa välittömästi epäilyttävät kohteet. Eläinkodit tarvitsevat tukea ja lisää rahoitusta toimintansa tueksi. Löytöeläimiä säilytetään vähintään eläinsuojelulain vaatimat 15 vuorokautta, minkä jälkeen eläin voidaan myydä uudelle omistajalle tai lopettaa, mikäli kotia ei löydy. Rahoituksen ja tilanpuutteen vuoksi monetkaan löytöeläinkodit eivät voi pitää eläintä yli vaaditun ajan.

On törkeää, että eläimet joutuvat kärsimään ihmisten takia. Voimme kaikki yksilöinä pyrkiä vaikuttamaan; tehdään eläinsuojeluilmoitus heti, kun huomaamme laiminlyöntiä eläimen hoidossa tai huonoa kohtelua eläintä kohtaan. Ei missään nimessä hyväksytä väkivaltaa! Kaikki eläimelle kipua ja tuskaa aiheuttava toiminta tulee minimoida. Älä pelkää puuttua asiaan - et suinkaan puutu toisen ihmisen asioihin, vaan pelastat eläimen joka ei itse sitä voi tehdä.

                                             NUMERO 96! ÄÄNESTÄMÄLLÄ VAIKUTAT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!