torstai 27. kesäkuuta 2013

Päiväreissu Raahessa.

   Eilen oltiin keikalla Raahessa. Jengiimme kuului lisäkseni DJP1 eli Pessi, kuvaajana toiminut Pätsi, manageri Jarkko ja kaverini Joni. Pääsimme lähtemään hieman myöhässä, mutta ehdimme silti juuri soundcheckiksi perille. Kävipä tuuri. Jarkko ehti jo vitsailla matkalla, että koska olen nainen, on meillä luonnostaan tietty myöhästymisprosentti. Heh heh. Paikalla laitoimme omat mikkimme ja tsekkasimme, kaikki oli hyvin. Oli puhetta, että käydään ostamassa ennen keikkaa mikkeihin varapatterit.

Menimme backstagelle, jossa oli mm. cashewpähkinöitä, hedelmiä, kahvia, energiajuomaa ja vettä. Pöydällä oli myös Hotelli Raahenhovin Ravintola Hovinarrin ruokalista ja ohjeet ravintolan löytämiseen. Päätimme, että istumme hetken ja lähdemme syömään. Lähdimme kohti ravintolaa, joka oli noin puolen kilometrin päässä. Ruokalista olikin eri, kuin mikä backstagella oli - olin harmissani, sillä olin ihastunut lohiannokseen jota ei uudella listalla ollut. Kysyin, olisiko mahdollista saada special-annos, kun listalla ei mieleistä ollut. Se onnistui. Pätsikin tilasi annoksensa tuplapihvillä. Vaativat asiakkaat. Pätsin pihvit aiheuttivat hilpeyttä.

Ruokien saapuminen tuntui kestävän ikuisuuden, vaikka ravintolassa ei ollut lisäksemme muita. Katselimme huolestuneena kelloa, ettemme missaisi keikkaamme. Olisi mukava sulatella ruokiakin hieman. Lopulta osa annoksistamme tuli, ja epäkohteliaasti kävimme kimppuun. Osa tuli hetken kuluttua, ja kaikki saivat syödäkseen. Ruoka oli ihan hyvää, mutta hinta-laatusuhde ei mielestäni ollut kohdillaan. Onneksi ruoat eivät menneet meidän pussista.

Ruokailun jälkeen palasimme bäkkärille, vaikka ulkonakin oli upea ilma. Tuuli oli silti niin kova, ettemme voineet laittaa keikkaständejä lavalle. Harmi. Kenkäni olivat hiertäneet jalkani rikki, joten teippailin niitä parhaani mukaan, etteivät kipeät jalat estä liikkumista lavalla. Hieman ennen kahdeksaa valuimme keikkapaikalle, jossa sää näytti huonontuneen - pian sataisi vettä. Ihmiset olivat kaikonneet, ja lavalla esiintyi rauhallista balladia soittava bändi. Musiikki oli upeaa, mutta unettavaa. Esiintymisjärjestys herätti meissä kysymyksiä.


Pian hyppäsimme lavalle. Olimme tosiaan Pessin kanssa kaksin, sillä Marika oli sairastunut alkuviikosta, eikä pystynyt esiintymään. Pessi ei ollutkaan nyt DJ:nä, vaan laulajana ja tuplaajana. Biisejen välissä hän juoksi laittamaan seuraavaa biisiä. Hahah.

 
Keikalla sattui ja tapahtui jos jonkinlaisi kommelluksia. Mainittakoon ensimmäisenä, että laitoimme settilistan taakse DJ-pöydälle Pessin tietokoneen viereen. Niimpä minä en edessä tiennyt, mitä seuraavaksi oli tulossa. Kirosin asiaa ennen jokaista biisiä, mutta mieleeni ei tullut, että settilistan voisi hakea eteen :) Myös Pessi oli pyöritellyt samaa asiaa päässään, mutta ei tajunnut tuoda listaa eteen. Tämä nauratti meitä suuresti keikan jälkeen. Ei sitä siinä vain niin ajatellut!

Toinen suhteellisen paha moka paljastui, kun mikistäni loppui patterit... Voi perkele, unohdettiin käydä ostamassa pattereita! Ei se menoa haitannut, uusi mikki käyttöön ja menoksi. Ehdimme juuri heittää läppää mikistäni, kun Pessiltäkin loppui patterit. Biisi oli kesken, joten aloin laulamaan kertosäettä. Pessi tuli heilumaan ilman mikkiä, ja nappasi lopulta mikkini, jotta saatiin biisi edes jotenkin kunnialla loppuun. Loppukeikan Pessillä oli langallinen mikki. Heh, voi mitä tunarointia.

Vedettiin keikka vaikeuksien kautta voittoon hyvällä energialla, eikä annettu mokien haitata. Välispiikit naurattivat yleisöä, jolle heitin myös yhden singleni. Keikan jälkeen jaoin useita nimmareita ja otimme yhteiskuvia. Sitten olikin aika lähteä kotiin. Reissusta jäi ennakko-odotuksista huolimatta hyvä maku suuhun. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja huomioitu esiintyjien toiveet! Pisteet järjestäjille!


Kuvat: Petteri Pätsi

1 kommentti:

  1. aw kuin söpö oot tuossa viiennessä kuvassa, oikeesti niin sulonen :'3

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!