lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus.

Juhannus oli ja meni Jukan kanssa grillatessa ja löhötessä. Kai sitä on jo niin vanha ja tylsä, ettei jaksa enää nuo juhlimiset niin kiinnostaa. Ja voi että sitä juopottelun kalorimäärää... Ei kiva! Niimpä me vaan grillailtiin, juteltiin, katsottiin leffoja ja nautittiin pienen perheemme (neljän kissan) seurasta. Välillä on ihana ottaa vaan rennosti!

Eilen tosiaan vietettiin Juhannusta grillauksen merkeissä. Grilliin päätyi kanafileitä kera herkkusienien, uusien perunoiden, paprikan ja punasipulin. Lisukkeena oli fetasalaattia. Kyllä kelpasi. Ongelmilta tosin ei vältytty tälläkään kertaa, vaan unohdimme ostaa sytytysnesteen. Yritimme sytyttää hiiligrilliä sanomalehtien voimin, mutta eipä se ottanut onnistuakseen. Lähdin metsästämään sytytysnesteen jäämiä kotoa ja verkkokellarista - tuloksetta. Onneksi lopulta taloyhtiön varastosta löytyi puita ja sytytysneste. Jes, grillaus pelastettu! Grillihetki oli hyvää opettelua ensi sunnuntain Grillimaisteri - kisaa varten, hahah!

Tulimme kotiin syömään kehnon ilman takia. Jukka laski grillihiilet hetkeksi kädestään, jotta sai vietyä ruoat keittiöön. Fasu ehti hiilipussille, mutta Jukka sai sen onneksi häädettyä ennenkuin pahaa vahinkoa pääsi tapahtumaan. Pojan naama tosin oli jo hiilen peitossa, ja Fasu pääsikin naamapesulle suorinta tietä. Onneksi rääpäle ei ehtinyt kokonaan hypätä hiilipussiin sotkemaan itseään, kuten silloin, kun se pienenä hyppäsi hernekeittokattilaan. 

Ilta vierähti leffoja katsellen, ja pakko kertoa teillekin, että Vuonna 85 on ehkä surkeimpia elokuvia aikoihin. En suosittele. Sen sijaan Warm Bodies oli positiivinen yllätys, jonka katsoisi mielellään uudestaan koska vain! Kannattaa ehdottomasti katsella kyseinen pätkä.

Meidän Juhannus ei ollutkaan niin perinteinen Juhannus, mutta eipä se haittaa. Nyt on akut ladattu tulevaa varten! Keskiviikkona keikkaillaan Raahessa ja sunnuntaina grillaillaan Oulun kauppatorilla! Tulkaa moikkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!