sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mietintämyssy.

Sitä ei voi taas kuin istua ja ihmetellä mihin maailma on menossa. Tänään teini-ikäiset puhuivat facebookissa julkisesti siitä, kuinka joku oli ottanut sukukalleudestaan kuvan ja lähettänyt sen eteenpäin. Kuva oli sitten ilmeisesti päätynyt jakoon laajemmin. Kävin heittämässä wikipedian linkin lapsipornografiasta kommenttikenttään. Keskustelu hiljeni, tai se poistettiin. En ole ihan varma, mutta ainakaan se ei jatkunut. Olen hieman järkyttynyt tapahtuneesta. Lapsiraasut.

Toinen asia mitä olen pitkään pyöritellyt päässäni on teiniraskaudet. Viime aikoina useampi nuori facebook-kaverini (kuuntelijani) on pamahtanut paksuksi. Ikää likoilla ei ole 15 vuotta enempää. Se on jokaisen henkilökohtainen valinta, jota en halua tuomita, mutta ihmettelen asiaa silti. 15-vuotias on itsekin vielä lapsi. Ei lapsi voi tehdä lapsia... Kyllähän sitä sanotaan, että ihminen kasvaa vanhemmuuden myötä, mutta typerää uhrata oma nuoruutensa. Kyllä niitä lapsia ehtii tehdä sitten vanhempanakin, kun on koulut käyty, on vakituinen työ ja oma koti. Elämän pitää mielestäni olla tasapainossa ennenkuin tuomme maailmaan uuden ihmisen. Kannatanko sitten aborttia? No en, vaan ehkäisyä!

Harva se päivä näkee lapsia ja nuoria, joilla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja tai kunnioitusta aikuisiin ihmisiin. Kun minä olin pieni, kunnioitettiin automaattisesti kaikkia vanhempia ihmisiä. Nykyään kunnioitetaan vain omia vanhempiaan - jos edes niitä. Se on surullista. Muotiin on tullut ns. vapaakasvatus, eikä kuria juurikaan pidetä. Jos opettaja koulussa puuttuu nuorten käytökseen ottamalla oppilaasta kiinni, se on soronoo ja hyvästit työlle. Järkyttävää. Meidän nuoruudessa kuria piti vanhempien lisäksi myös opettajat. Kyllähän se silloin tuntui inhoittavalta, mutta nyt olen kiitoksen velkaa jokaiselle. Toivon, että jokainen meistä kunnioittaisi vanhempia ihmisiä, ja panostaisi omiin käytöstapoihinsa. Ole itse se muutos. Jokainen meistä haluaa kuitenkin kasvaa tasapainoiseksi ihmiseksi, joten tekojaan kannattaa miettiä jo pienestä pitäen.


Jos toisessa kädessä on paskaa ja toisessa kultaa, kumman valitset?


Edelleenkin päätäni vaivaa myös ihmiset, joilla on pakollinen tarve puuttua toisten elämään - tuntematta ihmistä tai tietämättä tästä mitään muuta kuin sen, mitä ihmiset puhuvat. Aika ala-arvoista käytöstä mielestäni. En itse ainakaan uhraisi aikaani siihen, että manaan tuntemattomien ihmisten tekemisiä. Luulisi, että kaikilla olisi tarpeeksi työtä siinä, että keskittyy omaan elämäänsä ja omiin ongelmiinsa. Harvoin tälläiset ihmiset myöskään välittävät positiivista ilmapiiriä ympärilleen, vaan yleensä asenne on negatiivinen. On siis etukäteen päätetty, että kaikki on paskaa. Kuka haluaa elää näin? Valitettavaa on se, että näitä ihmisiä löytyy elämän joka osa-alueelta, koulusta työpaikoille asti. Onneksi jokainen voi itse valita, uhraako kaiken sen positiivisen energian negatiivisuuteen.

Tälläkin hetkellä minä uhraan energiaani tälläiseen. Se on väärin, mutta haluan herättää ihmisissä ajatuksia. Haluaisin, että jokainen tarkkailisi omaa toimintaansa ja panostaisi käytökseensä. Jokainen voisi keskittää energiansa positiivisiin asioihin, ja näin kannustaa muitakin samaan. Verrataampa tätä ajattelutapaa lauseeseen; Jos toisessa kädessä on paskaa ja toisessa kultaa, kumman valitset? Nyt ehkä tajuat pointin.



3 kommenttia:

  1. Pakko kysyä kun jäin pohtimaan aivosopukoihin hyväksytkö abortin, jos kyseessä on raiskaus? ei ole pakko vastata :]
    Enpä osaa kommentoida noita teiniraskauksia enempää. Mutta lastenkasvatuksessa, eiköhän vanhemmat kasvata lapsiaan samalla kasvatuksella mitä he ovat saaneet?
    Tai ehkä nykyajan vanhemmeista on tullut välinpitämöttimiä hölmöjä ja holtittomia. Mutta täydellistä vanhempaa ei ole olemassa.

    Olen huomannut itsekkin ettei lapset kunnioita vanhempaa sukupolvea kovinkaan hyvin. Mutta sekin taitaa johtua siitä ettei heillä ole isovanhempia (koska kuolleet tai vanhempiin on katkenneet välit tai vanhemmat on rajusti alkoholisteja yms) joiden kautta he voivat tutustua vanhempiin ihmisiin?

    Ainahan niitä vapaakasvatuksilla kasvaneita lapsia oli ja on. Nyt se on vain enemmän pinnalla kun lapsilla on tullut ilmi "käytöishäiriöitä".

    -
    Toisten ihmisten puuttuminen toisen elämää, on sellaista että halutaan unohtaa oma pienuuntensa hetkeksi.

    Musta on naurettavaa että ihmiset (yleisesti ottaen koko ihmiskunta) kirjoittavat muista ihmisistä ja heidän typeristä tekosistaan nostavat itsensä suurelle alustalle huutaen sieltä "minä en alennu tuollaiseen!" tosin eihän totuudentorvi myönnä mitään etteikö olisi jossain elämän vaiheessa satuttunut jotakin.

    Täytyy muistaa aina, että olemme tulleet yhtä tyhminä ja alastomana tänne maailmaan. Vain väri, ajatukset, vartalot, sielut ja mielet erottaa meidät toisistaan.

    Jotkut vihaa jotkut tykkää joistakin et voi tykätä edes väkisten ja joitakin rakastat ylttiö paljon.

    Se on vain sellaista että jotkut asiat täytyy niellä ja jatkaa eteenpäin.

    Kuten koulukiusaaminen sitä on ollut aina ja tulee olemaan vaikka meillä on kuinka hienoja kamppanjoita. =)

    tottakai, ihmisten asennetta voi ohjaa ja herätellä ett hei tää on väärin! Mutta sitä mukaan ihmiset menevät sairaaksi ja "ovelaksi".

    tämä ei ollut mikään vastaisku sinulle Sana :D

    Näin vain tarvetta ilmaista mielipiteeni ja purkaa se tähän.

    -
    http://ananassfuckomena.blogspot.fi/

    näkemisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui, olipa siinä hienoja ajatuksia! Kaikilla on mielipiteensä, ja monessa asiassa olenkin kanssasi samalla linjalla.

      Itseäni vaan mietityttää se, mihin tämä maailma on oikein menossa... Minulla on vuoden ikäinen kummipoika, enkä halua edes ajatella, millainen maailma on sitten kun hän on teini tai aikuinen. Ei me voida asioilla mitään, vaikka kuinka yritettäisiin.

      Jokainen voi vain omalla käytöksellään ja asenteellaan pyrkiä muutokseen. Positiivisuus kantaa pitkälle, sen olen oppinut.

      Enkä ole aborttia vastaan - jokainen tehköön itse ratkaisunsa, mutta suosittelisin nuorille ehkäisyä - kaikki pääsee helpoimmalla :)

      Mukavaa kesää sinulle!<3

      Poista
    2. totta ja kiitti!

      samoin sinulle :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!