maanantai 15. huhtikuuta 2013

Intohimona kynnet.

Kynsipisteeni.
Olen kirjoitellut paljon laihdutuksesta ja musiikistani, mutta kolmas harrastukseni on jäänyt hieman pimentoon. Teen siis kotonani harrastuksena geelikynsiä ja kynsien lakkauksia! Se on mukavaa näpertelyä, ja kivaa vaihtelua normaaliin musiikkipainotteiseen arkeen. Kynsiä tehdessä ei mieti uuden kertsin sovellusta tai keikkakiertuetta. Pää tyhjenee, ja voi vain keskittyä hetkeen. On upeaa luoda jotain niin kaunista.

Värejä, kuvioita ja glitteriä.
Tilasin kynsienlaittovehkeet viime kesänä hetken mielijohteesta. Ensimmäiset kynteni olivat ihan kamalat, ja naurammekin Jannikan kanssa edelleen sitä, miten hän aina suostuukin koehenkilöksi kaikkeen hulluun. Alussa tein kynsiä vain kavereille 5-10€ korvauksella, mutta käsien käydessä vähiin aloin etsimään ulkopuolisia "asiakkaita".


Alkuun lisäsin kynsikuvani omaan facebook-profiiliini, mutta sitten minua alkoi ärsyttämään kymmenet kynsikuvat, ja tein facebookiin oman sivun kynsiprojektille. Keksin sen nimeksi "SaNails". Voit seurata sitä täältä! Nykyään etsin käsiä kyseisen sivun kautta, ja se onkin saanut satoja tykkääjiä myös kaveripiirini ulkopuolelta. Hienoa! Mikäs siinä - ihminen saa edulliset kynnet ja minä harjoitusta. Hyvä diili.

Vihreää paljettia.
Kukaan ei tietenkään (toivottavasti) luule tulevansa kokeneelle konkarille, vaan facebook- sivuni infossa painotetaan sitä, että olen aloittelija. Kynsillä on tyytyväisyystakuu, eli mikäli kynnet ovat mielestäsi rumat, niin sinun ei tarvitse niistä pyydettyä summaa kustantaa, ja poistatan / teen uudet vielä kaupanpäälle. Tyytymättömyys tulee ilmaista kynsienlaiton yhteydessä. Minulla on myös viikon korjaustakuu, joka kattaa kynsien korjauksen, kun ne irtoavat tai hajoavat sinusta riippumattomista syistä - eli kun laitossa on tapahtunut virhe. Korjaustakuu ei kata rahan palautusta, vaan ainoastaan uudet kynnet. Rahan palautus ei kuulu takuuseen siitä syystä, että kynsiin menee aikaa ja tarvikkeita reilusti, ja sinisilmäisenä saattaisin joutua huijatuksi. Nämä säännökset koskevat jokaista, ja ihminen hyväksyy ne tullessaan kynsien laittoon luokseni. Kaikki käy ilmi sivuni infosta, jonka pyydän jokaisen lukemaan ennen tuloaan.

Väri vaihtuu lämpötilan mukaan!
Kynsienlaitosta on pyritty tekemään tyytyväisyys - ja korjaustakuulla asiakkaalle mahdollisimman riskitöntä, sillä tarvitsen käsiä harrastaakseni. Tämä ei ole yritystoimintaa. Asiakas saa silti halutessaan käteiskuitin, mutta useimmat luottavat minuun sen verran, että korjaan kynnet veloituksetta ja huollan ne sovittuun hintaan. Eihän tässä ole tarkoitus ketään huijata tai rahastaa, harrastaa vain ja luoda kauniita kynsiä. Teen tätä intohimosta, en rahasta, jonka huomaa myös kynsien hinnoissa.

Geelasin viime kesänä omat varpaani!
Korjaustakuuta ei ole tarvinnut vielä hyödyntää muottikynsissä, mutta viime vuoden tippikynsiä korjailtiin kourallinen. Ne eivät vain pysyneet! Mainitsenkin aina asiakkaalle, että mielestäni muottikynnet ovat kannattavammat pysyvyyden vuoksi. Olen nyt harjoitellut muottikynsien tekoa alkuvuoden, ja jopa huoltanut parit kynnet. Nice. (Muottikynnet kaipaavat tosiaan huoltoa 3-5 viikon kohdalla, jos niitä haluaa ylläpitää kauniina.) Kesää kohti mennessä haluan kokeilla myös varpaiden geelausta, koekaniinit voivat jo ilmoittautua facebookissa!

Väri vaihtuu lämpötilan mukaan!
Kynsiharrastuksessa minua kiehtoo suuresti ihanat värit, glitterit, kuvioinnit ja mielikuvituksen juoksu. Useimmiten minulla ei ole ideaa kynsiin kun alan koristelemaan, vaan idea syntyy tehdessä. Koekäsille on mukavinta tehdä, kun saa tehdä juuri sellaiset, kuin itse haluaa. Toki on mielenkiintoista ottaa haasteita vastaan, ja tehdä myös toisten ideoilla kynsiä - siinähän sitä kehittyy, kun poistuu omalta mukavuusalueeltaan. Tutkin jatkuvasti muiden tekijöiden kynsiä ideoiden toivossa, ja esikuvani on tietenkin oma kynsiteknikkoni, Kynsistudio MiMin Mirkka - suosittelenkin aina häntä, jos joku etsii ammattilaista kynsientekijää. Sellaisen ihmisen on turha tulla minun luokseni, sillä minulla on vielä huomattavasti kehittämisen varaa! Olen silti tyytyväinen kehittymiseeni, ja siihen, ettei kukaan asiakas ole lähtenyt maksamatta, eli tyytyväisiä naisia löytyy läjäpäin! Haluan olla luotettava, mukava ja taitava "kynsiteknikko" - tervetuloa kokeilemaan!

Poltin tupakkaa kahdeksan pitkää vuotta. Päivässä paloi helposti maxi-aski. Vieroitusoireet näkyivät mm. käsien tärinänä, enkä tuolloin olisi voinut ikinä kuvitella olevani joskus "kynsiteknikko". Ei poikamaiseen olemukseeni tosin muutenkaan olisi sopineet mitkään kauneudenhoitoalan työt. Onneksi kasvoin ohi tuosta iästä, ja voin avoimesti olla oma itseni, ilman, että imagoni asettaa rajoja. En voisi enää kuvitellakaan palaavani siihen tilanteeseen, jossa elin. Rakastan laittaa kynsiä, ja toivon kehittyväni siinä vielä todella hyväksi! Nälkä kasvaa syödessä.



2 kommenttia:

  1. Oot kyllä superhyvä laittamaan noita kynsiä, oon tässä ajatellut että pitäisi varata aika sulle ennen kesää nii saa kesäksi kivat kynnet(:

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!