maanantai 27. toukokuuta 2013

Keikkailua.


Odottelua teatterin aulassa.
Viikonloppu vierähti tien päällä ja vedettiin yhteensä kuusi keikkaa! Hui! Viime viikolla ostetut äänentoistolaitteet pääsivät kokeiluun ja nyt voi olla tyytyväinen! Kaikki kiitos ja kunnia Oulun Soitin ja Tarvike - liikkeelle, joka kärsivällisesti auttoi laitteiden valinnassa! 

Keikkaputki starttasi perjantaina Oulun keikalla, joka oli kaupungin teatterin isolla näyttämöllä. Keikka-ajaksi oli sanottu 15.30, jonka mukaan olimme aikatauluttaneet loppupäivän. Meitä alkoi jo hieman pelottaa, kun keikka oli aikataulusta myöhässä n.10min. Kärsivällisesti odotimme ja stressasimme tilannetta. Pääsimme aloittamaan 40 min myöhässä. Vedimme setin ja kirjaimellisesti juoksimme autoon, jonka nokka kääntyi kohti Keitelettä.

Jammailua teatterissa.
Myöhästynyt aikataulu stressasi kuskina toiminutta Marikaa, joka koitti kuroa aikaa kiinni. Turhia pysähdyksiä ei nyt sallittu. Saavuimmekin Keiteleelle sopivasti puoli kahdeksan ja menimme saliin katsomaan laitteita. Meitä odotti järkytys, ja aikaa keikkaan oli vain alle puoli tuntia. Onneksemme meillä oli kaksi mikkiä mukana reissulla, sillä tapahtumapaikalla ei pyynnöistä huolimatta näyttänyt kolmea mikkiä olevan. Onneksi myös Joonas oli mukana, sillä hänen oli määrä toimia ääniteknikkona Viitasaarella - nyt taidot joutui testiin. Paikalla ei ollutkaan miksaajaa. Kaiuttimet oli asetettu vähän oudosti, turhan lähellä toisiaan jättäen meille todella pienen tilan, eikä lavamonitoreja ollut. Tilakin oli kaiun vuoksi haastava. Keikka oli kohtuullisen hankala vetää äänentoiston vuoksi, mutta selvisimme olosuhteisiin nähden todella hyvin! 

Pihkurin keikalta.
Keikan jälkeen jaettiin nimmareita ja mentiin syömään. Tarjoilut olivat hyvät ja järjestäjät mukavat. Kehnon äänentoistolaitteistonkin ymmärsi jutellessaan järjestäjän kanssa - ei pienessä kylässä ikinä mitään järjestetä, joten ei ole ollut tarpeellista ostaa parempaa laitteistoa. Masut olivat täynnä, ja lähdimme ajamaan Viitasaaren Pihkuria kohti.

Pihkuri oli kaunis maisemahotelli järven rannalla. Olimme innoissamme. Aloimme suoraan roudata laitteita sisään, ja tsekkasimme ne. Kaikki oli hienosti - laitteemme olivat todella hyvät! Jes! Soundcheckin jälkeen söimme ihanat kanasalaatit ja vetäydyimme pariksi tunniksi huoneisiimme. Keikka alkoi puoli yksi. Paikalla ei ollut toivotusti ihmisiä, mutta he innostuivat lopulta jopa tanssimaan biisiemme tahtiin. Keikasta jäi todella hyvä maku suuhun! Meillä oli hauskaa ja yleisökin nautti! Kehuja sateli. Katselimme hetken baarin terassilta järveä, jonka pintaan täysikuu valaisi kuvansa. Se oli kaunista. Lähdimme sitten suoraan huoneeseemme Marikan kanssa, poikien jäädessä nauttimaan parit huurteiset.

Kauniit järvimaisemat.
Aamulla väsytti. Onneksi sain nukkua "pitkään", sillä minun ei tarvinnut meikata. Minulle oli varattu meikkiaika Kuopion Make Up Storesta. Aamupala oli todella kattava ja maukas! Mainittakoon, että sain elämäni parasta hotellimunakasta!

Auto startattiin lähes tuntia ennen suunniteltua ajankohtaa. Totesin, että nyt ei ole kiire mihinkään. Pessi huikkasi takapenkiltä, että kyllä me vielä kiire saadaan aikaiseksi! Kaikkia nauratti - vielä tässä kohtaa.

Make Up Storen meikissä.
Matka sujui ongelmitta, kunnes pääsimme Kuopion kulmille. Ajattelin ensin pöljänä, että kauppakeskus on tietenkin keskustassa, jossa sitten pyörimme tyhjänpanttina etsimässä sitä. Laitoimme lopulta osoitteen navigaattoriin ja palasimme motarille. En ollut päivittänyt navigaattoriani toviin, joten ajauduimme jonnekin rannikkokylään. Hmm. Olimme hukassa. Kysyin apua kahdelta rouvalta, jotka opastivat meidät motarille takaisin ja sanoivat Matkuksen olevan hyvin viitoitettu. Ajoimme moottoritielle takaisin ja kappas, Matkus olikin heti seuraavan liittymän takana. Tunnin harhailu oli ohi, ja olimme perillä.

Lähdin suoraan viemään singleni Glitteriin, ja painuin Make Up Storeen meikattavaksi. Vastassa oli rempseä savolainen nainen. Meikkaushetki oli tavallista mukavampi tämän persoonallisen naishenkilön vuoksi. Pessi ja Joonas olivat setvimässä äänentoistoa, ja Marika valitsemassa ruokia. Meikin jälkeen lähdimme backstagena toimineeseen tilaan, se oli upea! Meitä hemmoteltiin; oli pähkinöitä, keksejä, hedelmiä yms. Meillä oli myös omat henkilökohtaiset vartijat, jotka seurasivat kaikkialle. Hihih, se oli jännää!

Matkus.
Ensimmäinen setti alkoi klo 13.00, ja paikalle oli kertynyt satapäin uteliaita katsojia ja faneja. Keikan jälkeen kiiruhdin Glitteriin jakamaan nimmareita, missä minua odottikin jo satakunta ihmistä. Aloin kirjoittamaan nimmareita, jaoin tuotelahjoja ja singleäni, sekä poseerasin yhteiskuvissa. Nimmarinjaon jälkeen kävin Make Up Storessa korjaamassa meikkiäni. Paikalle pamahti pari kuuntelijaa juttelemaankin. Meikin oltua kunnossa palasin backstagelle mussuttamaan herkkuja.

Nimmarinjakoa Glitterissä.
Toinen setti alkoi klo 15.00, ja ihmisiä oli hieman aiempaa vähemmän paikalla. Se ei haitannut, vaan vedimme biisit tunteella ja taidolla läpi. Keikan jälkeen oli taas aika kiiruhtaa Glitteriin, mutta jouduinkin lähteä ensin korjaamaan silmämeikkiäni Make Up Storeen. Jatkuva meikin korjaaminen johtui siis silmäni vuotamisesta. Kiitos kärsivällisille meikkareille! Muutamaa minuuttia myöhässä saavuin Glitteriin, ja vartija järjesti ihmiset jonoon. Ensimmäiset saivat tuotepaketit, joissa singlenikin oli. Loput paketit lunastettiin vastaamalla oikein esittämiini kysymyksiin.

Keikkojen ja nimmarinjaon jälkeen söimme herkulliset savulohisalaatit ja lähdimme ajamaan Siilinjärvelle, jossa soundcheckin oli määrä alkaa klo 17.00. Meillä oli siis tuttuun tapaan hieman kiire. Saavuimme Ahmon kouluun ja selvisi, ettemme voisi tsekata ennen toista bändiä, joka saapuisi vasta puoli kuusi. Meitä kehotettiin tulemaan takaisin kuudelta. Lähdimme hotelliin hieman kärttyisinä tilanteesta. Hotelli oli ihan ok, suhteellisen vanha rakennus. Kyllähän siinä yhden yön viettää. 

Matkuksen backstage.
Palasimme keikkapaikalle jälleen kuudelta, jolloin toisen bändi tsekki ei ollut vielä alkanutkaan. Odotimme, odotimme ja odotimme. Joonas meni selvittämään tilannetta, ja sanottiin, että menisi puoli tuntia. Huoh. Lähdimme huoltoaseman kautta takaisin hotelliin. Olimme ihmeissämme tilanteesta, sillä mielellämme olisimme viettäneet tämän ylimääräisen ajan Matkuksessa. Kirosimme, miksei meitä infottu oikeasta soundcheck ajasta aiemmin? Noh, lopulta pääsimme seiskan pintaan tsekkaamaan.

Keikka alkoi puoli kahdeksan, ja harmiksemme paikalla ei ollut montaakaan ihmistä. Erään naisporukan meininki silti oli ilahduttavaa ja saimme setin vedettyä läpi hyvällä meiningillä. Laitteisto oli hyvä, eikä valittamista järjestelyissä juurikaan ollut - yhteinen backstage toisen bändin kanssa silti harmitti, sillä haluamme aina oman rauhallisen tilan. Tätä ei jostain syystä oltu huomioitu, mutta näitähän sattuu.

Matkus.
Keikan jälkeen tunnelma oli katossa! 6/6 vedetty ja nyt vaihdetaan vapaalle! Kurkut olivat kipeät, eikä ääni olisi riittänyt enää yhteenkään biisiin. Oli aika istahtaa hotellin terassille siiderin kera. Iloista puheensorinaa ja kylmää juomaa auringon paisteessa - kyllä kelpasi. Lähdimme käymään vielä hotellin alakerrassa sijaitsevassa baarissa yksillä. Juttelimme pitkälti musiikkikuvioista, ja nautimme vapaaillasta. Puolen yön aikoihin päätimme lähteä unille. Uni maistui. 

Fiilistelyä Siilinjärvellä.
Aamulla oli virkeä olo, sillä ehdimme nukkua noin yhdeksän tunnin unet. Pakkasimme kamat, lähdimme aamupalalle ja suuntasimme kohti kotia. Reissu oli todella hauska, mutkista huolimatta. Kokonaisuudessaan minulle jäi erittäin hyvä maku suuhun, ja lähden mielelläni ensi viikonlopuksikin keikkareissuun! Sitä ennen kuitenkin on suoriuduttava keskiviikon kahdesta keikasta kunnialla. Nyt taidan pitää parin päivän puhelakon, jotta ääni varmasti palautuu!

Kiitos keikkojen järjestäjille, yleisölle ja mahtavalle reissuseuralleni! Erityiskiitokset ansaitsee Kauppakeskus Matkus erittäin hyvin järjestetystä tapahtumasta! Iso kiitos myös Glitterille ja Make Up Storelle!

Kuvat: Joonas Karjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!