lauantai 19. lokakuuta 2013

Talvea kohti.

Kuva: Seppo Hinkula
Niin se syksy vaihtui talveksi! Outoa, että nyt jo. Vastahan me odotimme, että tulisi vielä lämpimiä päiviä. Yht'äkkiä herätessäni maassa onkin vaalea peitto ja elämmekin lähes marraskuuta. Mihin kaikki se aika taas katosi?

Ulkona on kaunista. Valkoinen lumi pukee lehtensä menettäneitä puita, ja se kuulostaa kivalta kengän alla. Lapset leikkivät lumella ja mäenlaskupaikat houkuttelevat perheitä. Aion nauttia kirpeästä pikkupakkasesta ja ihailla lumipeitettä täysillä kyllästymiseen asti. Tiedän, että kyllästyminen on lähempänä kuin uskonkaan. Kun pakkaslukemat lähestyvät kahtakymmentä astetta, ei enää naurata - lumi ei enää olekaan kaunista ja kivaa. Kun pakkaslukemat alittavat kahdenkymmenenviiden, erakoidun peiton alle. Olen vilukissa.

Talvi antaa myös mukavan tekosyyn ostaa uusia vaatteita ja kenkiä. Täytyyhän nyt olla lämmintä puettavaa, kun pakkaset iskevät hampaansa ja viima pureutuu luihin ja ytimiin. Hyi. On siis ihan luonnollista uusia koko vaatekaappi, ihan sieltä pyjamasta alkaen... Eikö niin?

Talvi on myös parasta aikaa aloittaa uusia harrastuksia ja muokata kehoaan. Kesän tullessa ja vaatteiden vähentyessä, onkin kymmenen kiloa kevyempi ja triplasti energisempi! Talvi kannustaa myös hemmottelemaan itseään - mikä sen mukavampaa, kuin iltojen pimentyessä polttaa kynttilöitä, tehdä kasvohoitoja saunan lämmössä ja lukea muotilehtiä. Hmm. Ainakin tällä hetkellä ja näillä ajatuksilla talvi vaikuttaa ihan mukavalta asialta. Innolla odotetaan, mitä se tuo tullessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!