keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Flunssan jälkipuintia.

Huh, ompa aika kulunut. En yksinkertaisesti ole ehtinyt kirjoitella. Kolmisen viikkoa olen riutunut flunssan kourissa, ja viime viikolla olikin sitten kaikenlaista muuta tekemistä. Nyt ehdin raapustella viime aikojen tapahtumia ja ajatuksia.

Tosiaan, flunssa on vaivannut useamman viikon. Lieneekö influenssaa. Sitkeä pirulainen ainakin. Olen siinämielessä vähän "äijä", etten vaivautunut "pikkuflunssan" vuoksi lääkäriin. Ehkä olisi pitänyt, sillä kenties antibiooteilla tämä olisi ollut ohi jo aikoja sitten. Nyt olen kitunut kotona ja kironnut, kun en pääse kuntoilemaan. Alkuun ruokavalio sujui hyvin, mutta loppuajasta alkoi suklaa ja muut herkut maistumaan - pitkäaikainen kotona makaaminen ei tee hyvää. Siinä murtuu vahvemmankin itsekuri. Noh, en ala ruoskimaan itseäni tästä, vaan olen suunnitellut hyvän treeniviikon, jota alan suorittamaan heti kun paranen kunnolla. Tämä viikko menee vielä rauhallisen kotijumpan parissa.

Huomatkaa muut kynnet, 6vkoa laitosta :)
Viime viikolla olin tiistaina hiusmallikeikalla. Hiukset katkesivat jälleen. Leikkaajana oli eräs maailmallakin tunnettu kampaaja. Siistiä! Kyllähän sen heti tukasta huomaa, kun kivenkova ammattilainen on asialla. Päivä oli pitkä ja raskas, flunssa vei voimat. Illalla show oli ohi, ja vaihdoin esiintymisvaatteita omiini, kun tökkäsin kynteni järjettömän kovaa tuoliin. Se oli sietämätön kipu! Geelikynteni repi oman kynteni kynsinauhoistaan irti... Auts! Siinä muutamat ärräpäät päästelin, yritin vaihtaa vaatteet ja tyrehdyttää verenvuodon. Kotiin päästyäni desinfioin kynnen ja pistin pakettiin. Kipu oli kamala. Kynsi on siis edelleen paikallaan, mutta molempien puolien kynsinauhat ovat revenneet. Kaunis kynteni on nyt siis pilalla, nyyh. Tänään minulla on aika Kynsistudio MiMiin huoltamaan kynnet, jossa kuulen tuomion revenneestä kynnestä ja saan varmasti apua sen hoitoon. Ei voi muuta sanoa, kun että on ainakin kestävät geelit!


Uusin löytöni <3
Viime viikolla aloitin opiskelun personal traineriksi. En ole kertonut siitä juuri kenellekään, mutta nyt kerroin teille! Haluan kantaa korteni kekoon, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus terveellisempään elämään. Ja onhan minulla henkilökohtaista kokemusta ylipainosta ja laihdutuksesta, joten uskon olevani avuksi monille ylipainon kanssa kamppaileville - tiedän tarkalleen mitä he käyvät läpi, eikä ihan jokainen personal trainer voi sanoa samaa. Saa vaan nähdä läpäisenkö kokeen, sillä asiat tuntuvat todella vaikeilta. Huono muisti ja tiukka aikatauluni eivät auta asiaa. Yritän silti parhaani, sillä se olisi unelma-ammatti! Tosin mietityttää, miten selkävikainen alalla pärjäisi, mutta   
                              en anna sairauteni seisoa unelmieni edessä.

Ruokatauolla piipahdin alennusmyynneissä ja löysin ihanat kengät! Pakko jakaa kuva tänne. Kiitos nam!



Treeniä ja lepoa hihih.
Tähän loppuun haluan vielä tsempata kaikkia laihduttajia, sillä ilokseni taas eilen kuulin blogini auttavan painonpudotuksen kanssa! Kolme tärkeintä asiaa painonpudotuksessa ovat ruoka, liikunta ja lepo. Muista syödä säännöllisesti, levätä tarpeeksi ja lisätä liikuntaa vaikka arkirutiineihin esim. siivoamalla, kulkemalla portaita hissin sijaan ja jumppaamalla Salkkareiden ajan. Helppoa? Laihdutus ei ole rakettitiedettä, vaan maalaisjärjellä pääsee todella pitkälle! ÄLÄ LOPETA SYÖMISTÄ! Ruoka on kehon polttoainetta, ja energiaa tarvitaan, jotta kehomme toimii oikein ja voi hyvin. Painotan edelleen, ettei painonpudotus ole mikään kuuri, vaan koko elämän kestävä muutos. Kyse on elämäntapamuutoksesta, ei laihdutuskuurista. Olettaen siis, että haluaa pysyviä muutoksia. Käytä järkeä, älä kiduta itseäsi, vaan syö ja liiku niin, että voit hyvin! Hyvinvointi on kaiken perusta.

Kun voit hyvin, myös näytät hyvältä. 

 

Ps. Julkaisen lähiaikoina sähköpostiosoitteen, johon voit lähettää painonpudotusta koskevia ajatuksia ja kysymyksiä, ja koitan auttaa parhaani mukaan.
Pps. Huikeeta, blogiani on luettu jo n. 10 000 kertaa!

3 kommenttia:

  1. Mulla on hirveä sokeririippuvuus, karkkia on pakko saada päivittäin. Tulee helposti monen viikon herkutteluputkia. Vuodenajat vaikuttaa aika paljon syömiseeni, pimeän ja kylmän ajan vuodesta syön vaan telkkarin ääressä ja kun lumet sulaa niin aloitan ainoan liikuntaharrastukseni eli pyöräilyn. Kun tekee pitkän pyörälenkin ei tee mieli karkkia vaan terveellistä ruokaa, ettei kaikki poltetut kalorit tule takaisin. Ei taida kuitenkaan olla terveellistä monta kuukautta elää näin epäterveellisesti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, iskeekö sulle jonkinlainen masennus sitten aina pimeään ja kylmään aikaan? Vaikuttaisi, että syöt siihen. Tunnesyömistä. Ala tarkkailemaan tilanteita, joissa se karkki taas maistuisi ja kun se hetki sitten tulee, lähde vaikkapa kaverin kanssa lenkille sen sijaan - lenkkeily toimii samaan tapaan kuin kertomasi fiilikset pyöräilystä. Tsemppiä!

      Poista
  2. Ahh, nuo kengät! <3

    -Jenna
    http://mybalanceandinspiration.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!