lauantai 26. tammikuuta 2013

MyBody.


Tänään kävimme miesystäväni Jukan kanssa MyBody - tapahtumassa. Se oli todella messumainen tapahtuma näytteilleasettajineen, mutta virallisesti "hyvinvoinnin ja terveyden erikoistapahtuma". Minua erityisesti kiinnosti Jutta Gustafsbergin luento, jota odotin innolla. Ennen luennon alkua kiertelimme ja katselimme, osallistuimme arvontoihin ja maistelimme mm. dieettijuomia. Tapahtumassa oli paljon mielenkiintoisia näytteilleasettajia, jonka vuoksi esitteitä tarttui matkaan useampia. Myös esim. kuntosaleille sai ilmaisia käyntejä, ja suolahuone tarjosi tuntuvaa alennusta. Parilla pisteellä järjestettiin kehonkoostumusmittausta, hierontaa yms. Luentoja eri puhujilta oli lähes kokoajan, mutta vain Jutta taisi kerätä saliin jokaisella vuorollaan satapäisen yleisön.

Näytteilleasettajista löytyi tuttujakin. Oriflamen pisteellä oli Kauneus - ja kynsistudio MiMin Minna, joka teki minulle ja Jukalle jokunen kuukausi sitten ihoanalyysin. Myös itse kynsitaiteilija Mirkka vietti vapaa-aikaansa tapahtumassa. LadySlimin pisteeltä taasen löytyi aina niin aurinkoinen kaksikko, joka poseerasi mielellään myös blogikuvitustani varten. LadySlimillä oli huikeat messualennukset ja arvontalaatikko täyttyi vauhdilla. Kuka nyt ei haluaisi laihtua, kiinteytyä tai pitää lihaskuntoa yllä?


Kolmelta alkoi kauan odottamani Jutta Gustafsbergin luento itsensä motivoinnista. Jutta oli säteilevän näköinen lavalla ja rakastuin hänen kenkiinsä! Jutta aloitti luentonsa kertomalla itsestään, jonka jälkeen yritti saada yleisöä kertomaan hänelle unelmavartaloistaan. Yleisö oli melko vaisua, mutta sai hän puristettua infoa sen verran, että kaksi lasta, pariskunta ja yksi nainen olivat tyytyväisiä nykyiseen vartaloonsa, ja muut satapäisestä yleisöstä eivät. Yksi halusi rakentaa kehoaan, mutta samaan hengenvetoon totesi, ettei ole valmis tekemään töitä sen eteen. Muut haaveilivat tykillä seinään heijastetun kuvan täydellisistä vartaloista. Hiljaisuus laskeutui yleisöön.

Jutta jatkoi luentoaan kannustamalla ihmisiä, sekä kertomalla liikunnasta ja ruokailusta. Jutta sanoi mm. "Jos herkuttelee, ei pidä valittaa läskeistä." Minulle tämä särähti korvaan - olenhan ihan tavallinen tallaaja, ja laihduttanut reilut 20kg - olematta ehdoton. Jutta myös kehotti treenaamaan viisi kertaa viikossa. Ouh, tieto särähti korvaani jälleen. Puhuuko hän nyt fitness-tähden ruokailusta ja liikunnasta, eikä meidän tavallisten painonpudottajien? Olin pettynyt. Odotin luennon kertovan painonpudotuksesta ja itsensä motivoimisesta siihen, enkä kehonrakentamisesta ja rasvaprosentin minimoimisesta. Uskon, että kaikki muutkin luulivat samaa kuin minä. Odottamani luento olikin minulle täysin hyödytön, sillä en unelmoi lihaksikkaasta vartalosta.

Luennon jälkeen mielessäni pyöri paljon ajatuksia; miksi Jutta ei puhunut ns. normaalista painonpudotuksesta, siihen motivoitumisesta ja sen haasteista? Sitä kun yleisö varmasti odotti. Miksi hän kielsi niin kovasanaisesti herkut, käski treenata viidesti viikossa ja puhui, kuin kyse olisi kehonrakennuksesta? Eikö hän, "laihdutuksen ammattilainen", osannutkaan kommentoida kuin lihasmassan kasvattamisesta? Olimmeko me ymmärtäneet luennon väärin, vai eikö sisältö tosiaan ollut sitä, mitä kaikki odottivat? Noh, oli miten oli, olin pettynyt luentoon silti.

Jutan luennon jälkeen mielessäni vieraili ajatus omista luennoista - koskien nimenomaan painonpudotusta ja ihannepainon ylläpitämistä - monet ihmiset kun tarvitsisivat apua motivoitumiseen, sekä tietotaitoa projektiin. Ei ollenkaan hullumpi ajatus? Taidan lähteä kehittelemään ajatustani saunan puolelle. Huomenna olisi luvassa vaatehuoneen tyhjennystä (jälleen!!!) ja siivoilua; pyykkivuori olisi pitänyt tuhota jo ajat sitten... Asioita ei pitäisi aina lykätä huomiselle, näin siinä sitten käy! Samaa tapahtuu monesti laihduttamisen tai elämäntaparemontin suhteen; "Nyt se on päätetty, aloitan huomenna!" - ja tätä sitten hoetaan päivittäin. Älä aloita huomenna, aloita NYT!

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!