torstai 29. lokakuuta 2015

Olet mitä syöt.

Moikka!

Multa on kyselty paljon viime aikoina, että mitä mä nyt syön, kun olen dieetillä. Haluan korostaa, että en ole dieetillä, vaan yritän oikeasti elää lopun elämääni tämän terveellisemmän kaavan mukaan. Siksipä en halua kieltää itseltäni mitään, vaan syön oikeastaan mitä mieli tekee milloinkin - mutta syön järkevästi.

En olisi pari kuukautta sitten uskonut, että pystyisin muuttamaan elintapani näin. Söin päivittäin suklaata, einesruokia ja muuta epäterveellistä. Leivoin usein erilaisia suklaa - ja juustokakkuja, join skumppaa ja kokkasin kaikenlaisia kerma ja voi pohjaisia ruokia. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin : niitä ei ole ollut yhtään ikävä!

Olen kehitellyt terveellisempiä herkkuja, joita voi syödä hyvällä omatunnolla herkkuhimon iskiessä. Uusin kokeiluni on mustikkakaurapaistos, johon tein vaniljakastikkeen kaveriksi. Se oli todella hyvää! Toimii varmasti myös omenalla ja kanelilla.

Sekoitin 40g kaurahiutaleita ja 15g kookosöljyä keskenään massaksi, voitelin kaksi pientä vuokaa (kuvassa), laitoin mustikat pohjalle ja kauraseoksen päälle. Uuni 200 astetta ja noin 20min.

Vaniljakastikkeen tein vaniljan makuisesta proteiinivanukkaasta ja Wholefood360 vaniljan makuisesta voimaruoasta (kuvassa). Oman maun mukaan kannattaa annostella!

Aivan superhyvää! Ajattelin kokeilla tätä myös omenalla ja jopa banaanilla! Toinen kevyt, mutta täyttävä herkku on proteiinipannarit. Ne ovat todella hyviä hedelmien tai nutellan kanssa. Kannattaa kokeilla myös suolaisia versioita, joihin laittaa vaikkapa kinkkua ja herkkusieniä. Nam!

Tässä ihan kuola valuen kirjoittelen tätä tekstiä, ja totean jälleen, että ei, ei tee mieli entisiä lempiherkkuja. Miksi tekisi, kun tarjolla on paremman makuisia ja triplasti terveellisempiä vaihtoehtoja? Suosittelen kokeilemaan näitä!

Päiväni alkaa useimmiten puurolla, joka sisältää erilaisia siemeniä (Fazer Alku sadonkorjuu). Lisään puuron joukkoon Wholefood360 voimaruokaa, joko suklaan tai vaniljan makuisena. Suklaan kanssa kaveriksi sopii banaani ja vaniljaan mustikka. Todella hyvä startti päivälle!

Kuntosalin jälkeen nappaan palautusjuoman, ja välipäivinä syön lounaaksi esimerkiksi salaatin tai kasvissosekeiton (bataattisosekeitto on taivaallista!) Välipaloja en juurikaan osaa vielä syödä, joten seuraava ruokani on päivällinen, jolloin syön lämpimän aterian, joka voi olla vaikka naudanjauhelihasta tehtyä kastiketta ja täysjyväpastaa, tai kanaa ja tummaa riisiä. Lisukkeena maistuu salaatti tai lämpimät kasvikset.

Iltapalana menee rahka ja hedelmiä tai munakas. Ajoittain myös proteiinipannarit, ruisleipä tai proteiinipirtelö. Eli kuten huomaat, syön ihan normaalisti - silti saan tuloksia! Se johtuu ihan puhtaasti siitä, että olen jättänyt valmisruoat, rasvaiset ja sokeriset herkut, energiajuomat ja alkoholin. Olen lisännyt liikuntaa (2-3krt kuntosali + lenkkeilyä). Todella helppoa ja mukavaa! Ei siis enää tekosyitä, vaan ylös, ulos ja kirpeään pieneen pakkaseen reippailemaan.

On niin mahtava tunne, kun farkut ei purista ja vaatteet alkavat taas istua. On ihanaa saada ylimääräiset kilot pois, mutta kaikista parasta on silti tämä olo! Voin niin hyvin ja olen mielettömän energinen. Haluaisin jokaisen kokevan tämän fiiliksen - ja kun ei tämä oikeasti vaadi suurtakaan muutosta, järkeä ja itsekuria vain!

Kyllä se vain totta on, että olet mitä syöt.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!