lauantai 8. lokakuuta 2016

Haava.

Siitä on päivälleen neljä kuukautta. Se oli mun, ja monen muun, elämän kamalin aamu. Aamu, jolloin kaikki hajosi pirstaleiksi. Mun paras ystävä oli kuollut.

Se oli yllättävää ja odottamatonta. Ei sitä oikein vieläkään ymmärrä, eikä siitä varmaan ikinä pääse yli. Kesäkuu meni sitten hoitaessa juoksevia asioita. Se kuukausi tuntui loputtoman pitkältä. Välillä mä mietin, että oisko parempi itsekin kuolla. Tuntui, että multa vietiin käytännössä kaikki mitä mulla täällä Oulussa oli. Mulle tärkein ihminen, joka oli aina siinä. Aina. Sitten yht'äkkiä sitä ei enää ollut. Kun mua itketti, se ei enää silittänyt mun päätä ja ottanut mua kainaloon. Kun mua nauratti, se ei enää nauranut mun kanssa vedet silmissä. Mun tukipilari oli poissa. Sitä ihmistä ei vaan enää ollut.

Aina, kun meinasin luovuttaa, mä muistin mitä lupasin hänelle, ja mitä me iskettiin meidän molempien ihoonkin "Never give up". 


Tuli se päivä, kun saatiin käydä katsomassa häntä. Mä vaan odotin, että ne silmät aukeaa. Jotenkin mä vaan kokoajan ajattelin, että se hyppää kulman takaa ja nauraa, että olipa paska läppä. Mutta niin ei käynyt. Silmät ei auennut, eikä se enää ikinä hypännyt kulman takaa mun eteen. Kun se ruumisauto sitten lähti siitä pihasta, musta tuntui että osa mun sydäntä kuoli. Jotenkin sen lopullisuuden tajusi. Se ihminen oli nyt oikeesti poissa.

Nämä neljä kuukautta on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa. Ei oikeastaan ole päivääkään, kun en itkisi. Ei päivääkään, kun en kaipaisi. Ei oikein vieläkään jaksa ymmärtää tätä todeksi. Tuntuu, että tää on vaan pitkä painajainen ja välillä vieläkin odottaa, että tästä heräisi ja kaikki olisikin hyvin.

Mutta ei. Maailman vahvin ihminen on poissa. Mun sankari.
Nyt mun sydämessä on vaan iso haava. Se varmaan paranee ajan kanssa, mutta kyllä siihen arpi jää.


Kiitos Maya, kun lähdit tähän kappaleeseen mukaan tehden siitä täydellisen. Tämä on mun henkilökohtaisin, ja itselleni ehdottomasti tärkein biisi.
Toivottavasti Ryan voi olla ylpeä musta.

7 kommenttia:

 1. Ryan on ylpeä susta :) nyt ja sillon kun eli.. puhui susta aina kauniisti ja sun tuki autto sitä. Sä olit sille tärkeä <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voih :( mun isoveljen kuolemasta on reilut viis kuukautta pian puoli vuotta :( mutta usko pois, ikävä helpottaa, se vaan muuttaa muotoa :) tää haava biisi kosketti mua tosi syvältä. Tsemppiä sulle, elämä jatkuu <3

  VastaaPoista
 4. Mä voin sanoo et tää kirjotus pilas mun lauantain... ei sillä etteikö kauniisti ois kirjoitettu mut ehkä paskin tapa saada tietää jannen kuolemasta on lukea siitä blogista. Voimia sulle! Tuska ei koskaan poistu, se vaan muuttaa muotoaan.

  VastaaPoista
 5. Voimia ja never give up tyttö, koska se asuu sun sydämes aina :) hä kulkee sun kaa ain :) sulla on vaikeata mutta siihe menee aika ja paljon halei :)

  VastaaPoista
 6. Kaikesta selviää. Koskaan ei pääse täysin yli. Vaata kun kuuntelin tuota sun kappaletta kolahti minuun.. Ryan oli vahva ja viimeisinä aikoina tuli puhuttua enemmänkin.. ei sitä vaan tajua ettei ryan enää täällä.. ryanin nauru ja huumori, ja tuki! Mulla on nyt 4 vuotta mieheni kuolemasta ja suru on muuttanut muotoaan mutta silti tulee päiviä jolloin toivoo että olisi kuollut itse toisen puolesta.. jaksamisia sanna!! Et ole yksin. ��

  VastaaPoista
 7. Mun pappani kuoli 2003 ja ei vieläkään uskosi että ainoa tuki on poissa.. haava paranee ajan kanssa mutta arpi jää.. itken ja ikävöin häntä kovasti.. kamalinta oli siinä että näin omin silmin kun pappani kuoli ja sitä hetkeä en voi unohtaa koskaan..mutta tiedän että pappani on paremmassa paikassa ja eikä kärsi kivuista.. tää kuullostaa ehkä vähän tyhmältä mutta juttelen papalle vieläkin vaikka tiedän että hän on kuollut. Toivon että hänellä on kaikki hyvin, missä hän nyt onkaan.. ja Toivon todella että hän näkee että mulla on lapsia ja olen onnellinen.mutta tiedän että mulla ja papallani on paljon hyviä muistoja, ja niitä muistelen ja ikävöin.. et ole todellakaan yksin tämän kanssa.

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!