keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ruokavaliota ja liikkuvuutta.

Kanaa, bataattia, salaattia, avokadoa.
Aloitin viime viikolla kuntosaliohjelman ja ruokavalion, jotka ovat Fitverstaan taitavien personal trainereiden Sallan ja Mirjan käsialaa. Kyllähän minua aluksi kauhistutti ajatus tiukasta ruokavaliosta, mutta ruokavalion seuraaminen osoittautuikin yllättävän helpoksi ja mukavaksi! Olo kohentui huomattavasti ravitsevan ruoan ansiosta.

Ruokavaliossa on useita eri vaihtoehtoja, joten joka päivä ei tarvitse syödä samaa ruokaa. Kyseessä ei myöskään ole kuiva kana ja riisi, vaikka monet niin olettavatkin. Laitan tähän blogipostaukseen kuvia omista annoksistani. Itse ainakin olen ollut tyytyväinen.

Alpro jogurttia, mustikoita, pähkinää, leipä.
Haasteita löytyy myös. Teen yötöitä 2-3 kertaa viikossa, joten rytmit muuttuvat näiksi päiviksi. Ensin epäilin miten ruokailut saa ajoitettua, mutta Sallan kannustuksella ja ohjeilla työyöt sujuivat hyvin ja kylläisinä. Näiden jälkeen taas paluu normaaliin - simppeliä. Eilen sitten kuvasimme uutta musiikkivideota, jolloin ruokailut olivat täysi mahdottomuus. Vähäsokerinen proteiinipatukka upposi kuvauspaikalle kävellessä ja avokadon lusikoin autossa. Noh, jotain kuitenkin! Vähäiset ruokailut kuitenkin kostautuivat illalla herkkuhimona, jolloin tajusin miten kehoni toimii ja kuinka tärkeää on syödä säännöllisesti oikeita ruokia - rytmit ja kunnon annokset vievät herkkuhimon kokonaan pois. Eilen illalla oli ensimmäinen kerta yli viikkoon, kun tämä sokerihiiri olisi kaivannut jotain kunnon herkkupommia.

Aloitin uudelleen myös kuntosalilla käymisen. Ritaharjun EasyFit oli kokenut huiman muodonmuutoksen sitten viime näkemän. Kuntosali oli siirtynyt uusiin upeisiin tiloihin ja treenimotivaatio oli huipussaan! Noh, tottakai juuri ennen uuden kuntosaliohjelman alkua, onnistuin toheloimaan reiteni omaa typeryyttäni, joten viime viikon treenit painoittuivat yläkroppaan. Onneksi Mirja jaksoi fiksata ja tehdä uusia ohjelmia, jotta pääsin kuitenkin treenaamaan. Sehän se on tärkeintä - aloittaa. 

Tonnikalaa, lämpimiä kasviksia, salaattia, avokadoa.
Päätin viimeinkin myös ottaa itseäni niskasta kiinni ja laittaa jalkani kuntoon. Minullahan on pitkään ollut ongelmaa, että pohkeet revähtävät keikoilla tai reidet esim. kyykätessä. Takareiteni ovat niin jumissa, että selkäkin kipeytyy ajoittain sen vuoksi. Olen myös todella jäykkä. En liiku oikeen suuntaan tai toiseen. Nyt on aika parantaa liikkuvuutta ja tehdä loppu jatkuville revähdyksille! Pateniemessä sijaitseva Easymove otti projektini hoitaakseen, ja tänään aloitimme opettelemalla erilaisia venytyksiä ja tutkailemalla kuinka paha tilanteeni on (ja se on paha!). Uskon kuitenkin, että kotona tehtävät venytykset ja viikottaiset fysioterapiakäynnit tuottavat tulosta. Jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!