tiistai 10. joulukuuta 2013

Kopio.

Ne kopioi mun tekniikan, mun tyylin ja äänen ja koittaa rakentaa siit replican,
En ottanut kantaa, vaikka näinkin sen tulevan, mut nyt on kreivin aika laittaa jäihin ne unelmat,
Siin on vissi ero että apinoiko kotonaan, vai vieko tuotteen esiin niin et radiois on koko maas. - Cheek

Olen havainnut jo useamman vuoden aikana, että juttuni ovat vissiin liian hyviä, sillä useammat räppärit kopioivat niitä. En halua sanoa kenenkään nimiä, mutta ehkä juuri sinä oletkin ihmetellyt tiettyjä yhtäläisyyksiä minun ja muiden kappaleissa. Muutamat "artistit" ovat jopa kopioineet markkinointitekstejäni ja muuta promomateriaalia. Pikku-Sanoja on vaikka kuinka paljon, he kopioivat räppityylini - sen tyylin, jota olen kehitellyt itselleni lähes kymmenen vuoden ajan. He kopioivat läppiäni, naiset jopa ulkonäköäni, vaatetustani ja harrastuksiani, pahimmat tapaukset jopa muuttavat mielenkiinnon kohteitaan mukaani. He yrittävät olla kuten minä. Miksi? Mikä tekee tavallisesta naisesta niin mielenkiintoisen?

Huomasin vasta facebookin kautta, että joku kuuntelijani oli kopioinut blogini nimen omakseen. Olin ihmeissäni. Miksi? Mukavaa, että hän samaistuu ajatuksiini, mutta blogin nimen kopiointi on mielestäni hieman törkeää. Blogin nimet syntyvät kuitenkin jokaisen omasta elämästä ja arvomaailmasta. En ole edes uskaltanut katsoa, montako saman nimistä blogia löytyy blogilistauksesta, kerta tälläiseen peliin on ryhdytty. Toivottavasti ei ole näitä kahta enempää, sillä sekin on mielestäni liikaa. Toivon, että kuuntelijani ymmärtäisi vaihtaa bloginsa nimen. Toivoisin, että yksityisyyttäni (ja minua ihmisenä) arvostettaisiin sen verran.

Olen törmännyt myös vuosien varsilla useasti tyttöihin, jotka kopioivat pukeutumistani, meikki - ja hiustyyliäni. En näe siinä mitään pahaa, sillä tiedostan olevani joidenkin idoli, vaikka se tuntuu (ainakin vielä) vähän hassulta. Kerrottakoon vaan tytöille terveisiä, että en ole hirveän muotitietoinen, vaan näytän juuri siltä miltä milloinkin haluan...Heheh. Kopiointi ja oman idolinsa ihannointi onkin ihan tervettä tiettyihin rajoihin asti. Siinä kohtaa, kun alat muuttamaan harrastuksiasi ja mielipiteitäsi idolisi ajatusmaailmaa mukailevaksi, niin raja on tullut vastaan. Voit ihannoida minua tai ketä tahansa, mutta muista aina olla silti oma itsesi - oma ihana itsesi.

Meistä jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa ja oma polkunsa kuljettavana. Kaikilla on omat mielipiteensä. Mielestäni on typerää kopioida kenenkään ajatusmaailmaa, vaikka kuinka ihannoisi tätä. Elämässä tärkeää on löytää itsensä ja elää onnellista elämää. En usko, että kukaan nauttii esittämisestä. Nuorena se tosin on lähes väistämätöntä, kun etsii itseään - kunhan palaat raiteille sitten myöhemmin. Ole oma itsesi, ja ylpeä siitä kuka olet.

2 kommenttia:

  1. jess! mä oon miettiny tätä samaa juttua jo tosi kauan, mut en mitenkää julkisesti, ja nyt sä kirjotit just niiku mä aattelen! :D kehittelen just omaa räpuraa ja oon todennu et se on oikeestaa aika vaikeeta mennä täysin omaa polkua! mut mä oon, ainaki omasta mielestä, onnistunu siinä. tai oon mä ottanu mallia monestaki, kuten susta ja jaresta ja monista monista muista, mut silti kehittäny oman tyylin, omallaiset sanotukset, oman maailman! ääh samaistun toho sun kirjotukseen liia hyvin! :D

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! Pyrin vastaamaan myös kaikkiin kysymyksiin!